Miért váltsunk téli gumira?- Mobil gumiszerviz
  • 1611
  • 0

Miért váltsunk téli gumira?- Mobil gumiszerviz

Mobil gumiszerviz

Sokan azt gondolják, hogy a téli gumi csupán ,,kereskedelmi fogás” és ,,felesleges pénzkidobás”. Valóban nagy kiadást jelenthet nyári abroncsaink téli gumira cserélése, de sokkal többe kerülhet, ha ezt a cserét nem tesszük meg. Egy ütközés elkerüléséhez csúszós utakon sokat számíthat, ha téli gumival rendelkezünk.

Mi az előnye annak, ha mobil gumiszerviz végzi el a cserét?

Akinek csak a mai havazással jutott eszébe a csere gondolata, az sincs elkésve. Mobil gumiszervizünk segítségével nem szükséges előre terveznie. A téli gumi cseréjét kérheti otthonába vagy akár munkahelyére is. Így Önnek nem kell plusz időt töltenie a gumisnál várva a sorára, majd a felszerelésre. Végezheti nyugodtan mellette munkáját vagy főzheti a szombati ebédet.

Mi a különbség a téli és a nyári gumi között?

A téli abroncsok anyagösszetétele és mintázata is jelentősen eltér a nyáriakétól. A speciális adalékok révén a téligumi mínuszban sem válik rideggé, megőrzi rugalmasságát, míg a futófelületen kialakított mélyebb mintázat, a számos barázda havon és jégen jobb kapaszkodást, ezáltal rövidebb fékutat és precízebb irányíthatóságot biztosít. Utóbbi tulajdonságok éppúgy jellemzők az olcsóbb, akciós abroncsokra, mint a prémium kategóriába tartozókra, így havas körülmények között még a legdrágább nyári gumi sem veheti fel a versenyt egy jutányosabb áru, de téli társával.

Mikor kell lecserélni a meglévő téli gumi szettünket?

Arra is érdemes odafigyelni, hogy hiába veszünk meg egyszer autónkhoz egy téli gumi szettet, az sajnos az évek során gyengébb minőségű gumi esetén hamar elkophat. Így érdemes évenként ellenőriznünk, hogy megfelel-e még a vásárolt téli gumi. A profilmélység nem csökkenhet 4mm alá. Ha az Ön téli gumija már nem megfelelő a biztonságos használathoz, akkor mobil gumiszervizünk segít Önnek megtalálni az ideálisat.

ÁRAK
© 2020 Mozgó gumis
Call Now ButtonMozgógumis hívása