Téli-nyári gumicsere a Mozgógumissal
  • 1126
  • 0

Téli-nyári gumicsere a Mozgógumissal

Lassan itt az ideje a téli-nyári gumi cseréjének!

Itt az október, és ezzel együtt elérkezik az autógumik cseréjének ideje! A szezonális gumicsere a Mozgógumis szervizautónk segítségével a leggyorsabb.1-2 hét, beköszönt a hideg és elkezdődik a dömping a gumisoknál. Lassan itt az igazi tél, az esti időszakban már csak 3-7 fokot mérhetünk, a nappalok is egyre hűvösebbek.

Ez azt jelenti, hogy elérkezett az autógumik cseréjének ideje. A szezonális gumicsere őszi csúcsidőszaka minden évben általában az október hónap szokott lenni, idén sem lesz ez máshogy.

Ekkor akár 2-3 hetes várólista is lehet a gumisoknál, vagy órákat kell sorban állni, ha nem kértünk időpontot. A gumicsere sokkal kényelmesebb és egyszerűbb a Mozgógumissal, mert sorban állás és a mocskos gumiabroncsok  szállítása nélkül, az Ön által választott helyszínen cseréltetheti le gumijait. Mi előre megbeszélt időpontra érkezünk munkahelyéhez, otthonához vagy bármely választott helyszínre. Ha már beindult az igazi szezon, nálunk is egy-két hetes várólista alakulhat ki rövid időn belül, ezért azt javasoljuk, hogy cseréltesse le időben nyári gumiabroncsait télire.

Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy sok autós télen is nyári gumival közlekedik, pedig ezek a gumik mind mintázatban, mind pedig összetételben különböznek a téli gumiabroncsokról. Ezzel jelentősen veszélyeztetik a közlekedésben részvevőket és önmaguk vagy családjuk épségét is. A féktávolság megnő, a gumik jobban csúsznak, ha nem a szezonnak megfelelő gumiabroncs van az autón. A évszaknak megfelelő mintázatú és összetételű abroncs a biztonságos közlekedés alapvető része.

A Mozgógumis egy mozgó gumiszerviz, amely Budapest egész területén rendelkezésre áll, bármikor. Helyszíni szezonális vagy egyéb gumiszerelés, defektjavítás nekünk nem probléma.

Mikor kell lecserélni az nyári abroncsokat télire?

Bár Magyarországon nem kötelező a téli gumiabroncsok használata a téli szezonban, fontos tudni, hogy a biztosítók nagy része csak akkor fizet a károkért, ha az autónkon az évszaknak megfelelő gumiabroncs volt! Azt talán senkinek sem kell bizonygatni, hogy tél és nyár között óriási különbségek vannak – a gumiabroncsok szempontjából is. A gumigyártók ajánlása szerint a nyári gumikat akkor kell lecserélni, amikor a hőmérő higanyszála 7 Celsius-fok alá esik. Ennél melegebb időben a nyári gumik anyagkeveréke még megfelelően tapad, viszont 7 fok alatt az anyagkeverék elkezd megkeményedni, megdermedni, ezáltal rohamosan romlik a tapadása és az autó stabilitása.

A téli gumiabroncsok természetesen nem csak hidegre kifejlesztett anyagukban különböznek, hanem a futófelületeken nagyobb vízelvezető árkokkal rendelkeznek, emellett apró, rugalmas, egymástól elmozdulni képes lamellákkal rendelkeznek, melyek révén akár jégen vagy jelentős latyakban is irányítható marad az autó, persze bizonyos határokon belül.

Azt a gumiabroncsot tehát még nem találták fel, ami az 50 °C-os aszfalton, és -15 °C-os, csúszós úton egyaránt megfelelő minőséget nyújt. A gumigyártók válasza az évszakok változására kifejezetten az adott évszakra specializált téli és nyári gumik létrehozása volt, és a fejlesztések továbbra is ebben az irányban haladnak.

Cseréltesse le gumijait a Mozgógumissal és spórolja meg a várakozást és sorban állást:

Mobilgumis
© 2020 Mozgó gumis
Call Now ButtonMozgógumis hívása