Óriási segítség az autósok számára a mobil gumiszerviz Budapesten

Óriási segítség az autósok számára a mobil gumiszerviz Budapesten

A mobil gumiszerviz Budapesten egy sokak által keresett szolgáltatás, hiszen a fővárosban mindig akad olyan út, amelyen nehéz autóval közlekedni a különféle úthibák miatt.

Annak ellenére, hogy a fővárosban egész évben folynak a különböző kerületekben az útfelújítási vagy -építési munkálatok, mégis sok autósnak okoznak bosszúságot a kátyúk és úthibák.

Nemcsak az úthibák, de a kisebb kanyarodási pályák vagy furcsán kialakított útpadkák is okozhatnak lassan kialakuló defektet az autógumiban. Természetesen a legtöbb autós nem veszi észre a lassan kialakuló defektet, és csak akkor látja általában a bajt, amikor úton van valahová, s ellenkormányozni kell az autót.

A Mobil gumiszerviz Budapesten emiatt egy olyan nélkülözhetetlen szolgáltatás, amely nélkül sok autós vontatásra szorulna, hiszen ha nem lenne lehetőség helyben megoldani egy kerékcserét, akkor bizony vontatni kell az autót egy szervizbe.

Számos esetben segített már a bajba jutott autósokon a mobil gumiszerviz Budapesten

Kényelmes eset: kisutcában történik a durrdefekt a környéken játszó gyerekek nagy “örömére”

Kollégáinknak kellett kimennie egy autóshoz a fővárosban, akinek sikerült ráhajtania egy éles kavicsra az úton, ami egyből egy hatalmas pukkanással járt. Az volt a szerencséje a sofőrnek, hogy egy kisforgalmú, inkább sétálóutcának mondható mellékutcában történt az eset, s nem haladt többel, mint 15 km/h.

A lassú sebesség miatt szerencsére nem történt senkinek sem semmi baja, viszont a durranásra felfigyeltek a környéken játszó gyerekek is. Persze a srácok, akik ott fociztak, nagyon szívesen nézték végig azt, ahogyan kollégánk a kiérkezés után néhány perc alatt lekapta a régi gumit, s már tette is fel az újat.

A gyerekeknek nagyon tetszett a csavarozógép, illetve azt is szívesen nézték végig, ahogyan az emelővel felemelte kollégánk az autót, míg kicserélte a kereket. Mivel egy ilyen munkafolyamatot a legtöbb gyerek csak tévéből lát, így nagyon örültek, hogy testközelből – az utca túloldaláról – nézhettek végig egy ilyen fantasztikus szerelési mutatványt.

Kellemetlen eset: 5 sávos úton hajtott át egy autós egy nagy darab üvegszilánkon – durrdefekt lett a vége

Ez már egy sokkal kellemetlenebb eset volt, mint az előbbi, hiszen itt az autósok olyan 40-50 km/h-val haladtak szépen sorban, egészen addig, amíg egy sofőr ráhajtott egy hatalmas éles üvegdarabra, ami azonnal széthasította a gumit.

Szerencsére a hangos pukkanásra szinte minden sofőr felfigyelt, így lassítottak, de azért veszélyes volt a helyzet, hiszen az autók egymás után haladtak. Nem történt koccanás, mert a kocsisorban lévő autók le tudtak mind időben fékezni, viszont igen kellemetlen volt a szituáció, mert a durrdefektes kocsi elállta az egész utat.

Megállt néhány percre a forgalom, hiszen a durrdefektes kocsinak ki kellett hajtania a középső sávból, hogy le tudjon állni az út szélére. Hangos dudálások és néhány kéretlen beszólás mellett sikerült félreállnia a durrdefektesnek, viszont nyilván nem volt valami kellemes csúcsidőben egy 5 sávos úton ezt átélni.

Kollégánk természetesen néhány percen belül már a helyszínen is volt, s neki is állt kicserélni az autó kerekét a járdához közel, hogy amilyen gyorsan csak lehet, a sofőr folytatni tudja az útját.

Nyilván nem választja meg az ember, hogy milyen helyen kap majd durrdefektet, de ez igen kellemetlen volt, viszont nem annyira rossz, mint a következő eset.

Zavarba ejtő eset – durrdefekt a nyári kánikulában az autópályán lévő dugóban

Nyáron szinte mindenki elindul a hétvégén a Balaton felé, hogy kipihenje a hétköznapi stresszt, s nem volt ez másképp azzal az ügyfelünkkel sem, akivel a következő zavarba ejtő eset történt meg.

Reggel összepakolta a családját, hiszen a hétvégét a Balatonon akarta tölteni. Elindult a család, de nem jutottak tovább, csak 30 km-t, amikor egy végeláthatatlanul hosszú dugóba kerültek. Aki sokat jár a Balatonra Budapestről, az nagyon jól tudja, hogy miről beszélünk.

Nyilván a dugó alapból nem egy jó dolog, viszont a sors úgy akarta, hogy ennek a családnak még rosszabb legyen a hétvégéje. Egy kamionról lehullott néhány nagyobb darab éles kavics, amit a legtöbb autósnak sikerült kikerülnie, hiszen az ügyfelünk után hajtottak. Szegénynek viszont nem adatott meg ez a szerencse, hiszen pont előtte hullott le az útra az éles kavicsból, amire azonnal ráhajtott, s már szét is repedt a bal első kereke.

Mivel eleve egy dugóban haladtak, így szerencsére nem hajtott senki sem többel, mint gyök 2-vel, így nem történt senkinek sem semmi baja, viszont időbe telt, mire a sofőr ki tudott araszolni masszív ellenkormányzással a forgalomból, hogy igénybe vegye a leállósávot.

A történet a szokásos: üvöltözés, dudálás és néhány jó “tanács” mellett sikerült nagy nehezen leállni az oldalsó sávba, s hívni a Mobil gumiszerviz csapatát, hogy cseréljék ki az autó kerekét.

Mivel ez egy autópályán történt eset volt, így szegény autósnak azért kellett 30 percet várnia, mire odaértünk, de mivel kollégáinknak óriási tapasztalata van, így a kiérkezést követő 20 perc után már tovább is tudtak haladni – gyök 2-vel a Balatonra vezető dugóban.

Veszélyes eset – nagy sebességgel durrdefektet kapni

Városon belül történt az eset, mégpedig egy olyan útszakaszon, ahol a megengedett sebesség 70 km/h. Itt haladt át ügyfelünk – haladt volna át -, amikor egy éles tárgy egy pillanat alatt szétroncsolta a gumit.

Az volt a sofőr szerencséje, hogy nem volt a mellette lévő sávban senki, mert az óvatos ellenkormányzás ellenére azért áttért a mellette lévő sávba, ami kisebb koccanást is okozhatott volna.

Majd igyekezett lassan kigurulni, lassítás nélkül, s óvatosan le tudta kormányozni az autóját a 70 km/h-ás sebességgel haladható útról a járda mellé egy kevésbé gyors utcába. Felhívott minket, s mi már 10 percen belül kint is voltunk, s gyorsan megcsináltuk a gumicserét.

Mindegy, hogy milyen útszakaszon történik a durrdefekt, hétköznap, hétvégén vagy az éjszaka kellős közepén, a Mobil gumiszerviz Budapesten és környékén rövid időn belül tud segíteni.

Hívjon minket: +36 30 508 4617

© 2020 Mozgó gumis
Call Now ButtonMozgógumis hívása