SOS gumicsere segíti az autósokat Budapesten

SOS gumicsere segíti az autósokat Budapesten

Az SOS gumicsere Budapesten azért olyan népszerű, mert szinte minden második embernek van saját autója, mely előbb-utóbb gumicserére szorul a téli és nyári időszakban. Persze számos éles tárgy miatt is kérnek a sofőrök durrdefekt miatti SOS gumicserét, hiszen a rengeteg útfelújítás ellenére mindig van olyan útszakasz, ahol könnyen defektes lehet az autó gumija.

Kényelmes szolgáltatás az SOS gumicsere

Míg régen várni kellett egy vontatóra, hogy elfurikázza a szerencsétlenül járt sofőrt a legközelebbi gumiszervizbe, addigra ma már az ügyfélhez jön ki a szerelőautó. Éjjel-nappal, hétköznap és hétvégén is, hiszen egy olyan nagyváros, mint Budapest, sosem alszik.

Annak ellenére, hogy jelenleg este 8 után csak azok lehetnek az utakon, akik papírral tudják igazolni a kintlétüket, még így is számos esetben van szükség SOS gumicserére.

Mindig van egy éles kavics valahol az úton, de gyakran esik meg olyan is, hogy valaki egy üveget dob az úttestre, amelyen egy kamion áthalad, széttöri, a következő autósnak pedig beleáll a kerekébe az éles üvegcserép és máris megtörtént a nem várt defekt.

Az SOS gumicsere emiatt egy olyan sokak által igényelt szolgáltatássá nőtte ki magát az elmúlt néhány évtizedben, hogy ennek köszönhetően gombamód kezdtek el szaporodni a mobil gumiszervizes járművek.

Az ügyfeleknek nincs ideje gumiszervizbe vinni a kocsit, csak ha ez teljesen elkerülhetetlen

Ebben a rohanó világban már nem lehet elvárni az autósoktól, hogy egy gumicsere miatt munkaidőben, előtte vagy utána próbálják meg elintézni az évszakváltási gumicserét. A legtöbb embernek szinte minden perce be van osztva a hétköznapok folyamán, mely alól gyakran a hétvégi napok sem kivételek.

Ha sikerül is egy relaxáló hétvégét kifogni egy fárasztó hét után, szinte garantált, hogy ezt az emberek nem egy gumiszervizben ácsorogva szeretnék majd eltölteni.

Az SOS gumiszerviz emiatt óriási segítség a mai rohanó ember számára, hiszen nemcsak házhoz, de a szemközti kisutcába vagy akár a munkahelyre is kijön a gumiszervizes kocsi. Így mesterfokra lehet vinni a multitasking művészetét, hiszen míg ebédelünk vagy dolgozunk a munkahelyen, addig megcsinálják a szakemberek az évszakváltáskor fontos gumicserét.

Persze továbbra is van olyan eset, amikor az ügyfél észrevesz valamilyen hatalmas hibát a hajtóműveken, amellyel muszáj lesz felkeresnie egy gumiszervizt. Egy komolyabb probléma esetében egy ilyen javítás akár több hetet is igénybe vehet, amelyet nyilván nem lehet a járda mellett elvégezni.

Hogy lehetséges az SOS gumiszerviz? Mi kell hozzá?

Az SOS gumiszerviz egy olyan kényelmi szolgáltatás, amely számos autótulajdonos életét könnyíti meg a mindennapok során. Ahhoz, hogy egy SOS gumiszerviz szolgáltatás létre tudjon jönni, a következőkre van szükség:

  • Sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező gumiszerelő és / vagy autószerelő brigád, amely több műszakos munkarendben dolgozik. Így lehetséges az, hogy az év minden napján, 0-24 órában hívhatóak ezek a remek szakemberek.
  • Egy maximálisan felszerelt furgon, amelyben megtalálhatóak azok az eszközök, amelyekkel gyorsan és szakszerűen lehet például gumit cserélni, defektet javítani, megbikázni az akksit, ha épp lemerült, vagy teljeskörű ózonos fertőtlenítést vagy klímatöltést végezni.
  • Működési engedély és persze egy háttércsapat, amely igyekszik koordinálni a szakemberek munkáját.

Milyen esetben érdemes hívni az SOS gumiszervizes autót?

A legtöbben nyilván valahol útközben vannak épp, amikor felhívják a Mozgógumis csapatát, hiszen azért SOS ez a szolgáltatás, mert nem előre egyeztetett időpont alapján történik a kiszállás.

Például az alábbi esetekben szokták igényelni az ügyfeleink az SOS gumicsere szolgáltatásunkat:

  • Egy nagyobb üvegszilánknak köszönhetően elpukkan az egyik gumi Budapesten, s nem lehet már elkormányozni az autót egy közeli gumiszervizbe. Ilyenkor nemcsak célszerű, de biztonságosabb is a Mozgógumis csapatát hívni, hiszen nem érdemes egy defektet kapott gumival közlekedni a városban.
  • Városon kívül egy nagyforgalmú úton kap valaki durrdefektet egy éles kavics miatt, amellyel szinte garantált, hogy nem lehet biztonságosan tovább közlekedni a főutakon. Ha közel van a főváros, nyilván hamar kiérkezik a Mozgógumis csapata, viszont ilyenkor értelemszerűen a megszokott néhány percnél egy kicsit többet kell várni.
  • Autópályán történik a durrdefekt, amely nagyon veszélyes tud lenni, pláne az esős-havas őszi-téli időszakban. Ilyenkor érdemes óvatosan kigurulni a leállósáv felé, lehetőleg hirtelen fékezés vagy a kormány rángatása nélkül. Fontos ilyenkor már kitenni az elakadásjelzőt is, hadd lássa a többi száguldó autós, hogy valami baj van a kocsinkkal.
    • Ebben az esetben is a lehető leghamarabb igyekszik kiérkezni a Mozgógumis csapata, hogy az ügyfélnek a lehető legkevesebb időt kelljen egy forgalmas és veszélyes autópálya leállósávjában töltenie.

Milyen felszereléseket tartalmaz egy gumiszervizes furgon?

A teljesség igénye nélkül leírjuk a legfontosabb szerszámokat és gépeket, amelyek megtalálhatóak a legtöbb SOS gumicserére szakosodott gépjárműben:

  • Kerékcentrírozó gép
  • Lyukkör és keréktárcsa mérő
  • Kerékkiegyensúlyozóhoz való fogó
  • Kézi abroncslehúzó
  • Gumiszerelő gép
  • Pneumatikus gumiabroncs leválasztó
  • Gumiszerelő rúd, szerelőkar
  • Pneumatikus / elektromos ütvecsavarozók + dugókulcsok
  • Gumijavító, defektjavító és szelepszerelő készlet
  • Vulkanizáló kanóc
  • Állványos gumiköpeny széthúzó
  • Karos szelepcsatlakozó
  • Digitális kerékgumi töltő, nyomásmérő
  • Mélységmérő
  • Abroncsfúvó légtartály
  • Tömlő + csatlakozó fúvóka készlet

Így leírva igen rémisztően néz ki ez a rengeteg speciális felszerelés és eszköz, emiatt nem meglepő, ha a legtöbben inkább profi szakemberekre bízzák az évszakonkénti hagyományos gumicserét, vagy az SOS gumicserét.

Ezen a kis listán is jól látszik, hogy bizony nagy szakmai tapasztalat kell egy ilyen masszívan felszerelt gumicserére szakosodott járműben való munkához.

Szerencsére a Mozgógumis csapata álmából felkeltve is tökéletesen tudja, hogy melyik bonyolult szerszám vagy eszköz mire jó, így bátran hívja szakembereinket, ha SOS gumicserére van szükséges Budapesten vagy a környező útszakaszokon!

+36 30 508 4617

© 2020 Mozgó gumis
Call Now ButtonMozgógumis hívása